studieTAKTIK
Find din indre dronning
Find din indre prinsesse
Bestil bøger

studieTAKTIK


Om bogen:

Udgivet år 2000 på forlaget Gyldendal.
144 sider.
Pris 179 kr.

studieTAKTIK er desværre udsolgt, men findes som pdf-fil.
Kontakt mig på mail, hvis du er interesseret.

Bogen er blevet til på baggrund af mine studieTAKTIK-kurser, som jeg har afholdt siden 1989. Ca. 4.000 studerende har gennem tiden deltaget i kurserne.

Den er skrevet for at give studerende lyst til at studere, og for at give dem mulighed for at finde den motivation, der gør, at de i fremtiden læser af ubetinget lyst og ikke af pligt. For at få dem til at forstå, at de ene og alene tager viden til sig for deres egen skyld og for at skabe den fremtid, de drømmer om. Men den er også skrevet for at fortælle, at det kræver noget af én at gøre sin drøm til virkelighed. Første skridt er at beslutte inderst inde, at man er på det rigtige studium, og at det er det, man vil.

Bogen indeholder mange øvelser, der alle er med til at skubbe til de gamle, uduelige og destruktive tankemønstre og studievaner. De tankemønstre og studievaner der ofte forhindrer de studerende i at føle glæde ved det benhårde arbejde, det er at gennemføre et universitetsstudium.

Uddrag fra bogens indledning: Denne bog er skrevet på baggrund af mine mange års erfaring med det jeg kalder studieTAKTIK. I modsætning til studieteknik, som normalt kun beskæftiger sig med metoder og teknikker, du med garanti allerede har prøvet, tager studieTAKTIK især fat i alle de andre ting, der gør studiet svært og uoverskueligt, noget man normalt ikke taler med sine medstuderende om.

Metoder og teknikker kan være gode nok, men de ændrer sjældent på din indre motivation. Tværtimod giver de grobund for en masse dårlig samvittighed, fordi du nu ved, hvordan du burde studere. I denne bog er der ikke nogen ’burde’eller noget, der er mere rigtigt end andet. Her handler det om at fjerne din dårlige samvittighed og om at genvinde din motivation

Som ordet studeiTAKTIK siger, gælder det om, at du finder din egen måde at gøre tingene på. At du kan lægge en taktik for din studietid, så du genvinder din lyst til at studere. Her hjælper de mange små øvelser og input dig til at ændre gamle uduelige og ubrugelige vaner. Selv om temaet er motivation og taktik, får du også mange studierelevante teknikker, blot på en anderledes måde og måske med en anden synsvinkel.

Du får ideer til, hvordan du kan ændre dit billede af studiet fra at være uoverskueligt, svært og kedeligt til et studium som du går til med glæde og entusiasme. Kun fordi du selv vil, og fordi du kan se et formål med det. Du kommer til at tænke over, hvad det betyder for dit liv både på kort og på langt sigt, når du vælger at gennemføre netop det her studium

Du vil bl.a. vil lære, hvordan du:

- udnytter tiden bedre
- lærer at læse hurtigere og huske det læste
- undgår dårlig samvittighed
- kommer træthed til livs
- etablerer læsegrupper og får bedre studievaner
- kan bruge nye notatmetoder
- lærer at forstå egen og underviseres læringsstil
- får studie og privatliv til at hænge sammen


De studerende om bogen:

”Dejlig nem bog at læse. Normalt gider jeg ikke læse sådan en bog, men øvelserne fangede mig.”

”Fedt at du skriver om andet end selve studiet.”

”God bog, fordi man kan mærke, at du virkelig ved noget om det at studere på et universitet.”

”Bogen burde være obligatorisk stof i gymnasierne! Og måske endda også i folkeskolen.”

”Hvor ville jeg gerne have vidst, at mange andre har de samme problemer med studiet, som jeg har, så ville jeg nok ikke have følt mig så ensom. Det hjalp bogen mig til at forstå.”

”Jeg synes, at alle underviserne herinde skulle læse din bog, så kunne de måske forstå os studerende lidt bedre.”